Ontdek hoe makkelijk je geweldige versieringen met helium ballonnen maakt!

Een van de belangrijkste tips voor een geweldig kinderfeestje is dat u het huis met ballonnen versiert! Maar ballonnen vullen met helium, dát geeft pas écht iets extra’s aan uw kinderfeestje!
Het verschil tussen een met lucht gevulde ballon en een helium ballon, is dat een helium ballon rechtop in de lucht blijft zweven.

Maar wat is helium precies? Helium is een reukloos edelgas wat in 1868 bij toeval ontdekt werd. Doordat het de eigenschap heeft lichter dan lucht te zijn, kan het stijgen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld de toepassing in ballonnen en in zeppelins! Een ander gas wat gebruikt werd door bijvoorbeeld defensie voor ditzelfde doeleinde is waterstof. Maar waterstof heeft de eigenschap dat het brandbaar is. Hierdoor behoort het gebruik van dit gas niet tot de tips voor uw kinderfeestje.

Maar is helium veilig? Ja zeker, mits u de gebruiksvoorschriften goed opvolgt! Er is namelijk meer dan eens verwarring over de veiligheid van heliumballonnen. Zo was er in december 1994 een grote brand tijdens een oudejaarsfeest in het Switell Hotel in Antwerpen. Er vielen 15 doden. Het gebeuren trok extra de aandacht doordat de Nederlandse zanger Lee Towers erbij aanwezig was. Towers beweerde dat de brand zo snel om zich heen greep door het brandbare helium in de balonnen waarmee de feestzaal versierd was. Echter, helium is zoals gezegd absoluut onbrandbaar. Desalnietemin werd het verhaal door veel kranten kritiekloos gepubliceerd en er werd geroepen dat helium verboden moest worden. In werkelijkheid wordt helium juist toegepast omdat het veilig is.

Een andere toepassing die vaak gebruikt wordt, is dat door het inslikken van heliumgas er een typische helium-stem ontstaat. Ook dit behoort niet tot de tips voor een kinderfeestje. Hoewel helium zelf niet giftig is, heeft het de eigenschap zuurstof weg te drukken en dit risico zou u niet moeten nemen bij kleine kinderen die van zichzelf al een hoge stem hebben. Waardoor ontstaat dan dat heliumstemmetje? Dat komt doordat snelheid van het geluid in helium veel groter is dan in lucht.

Wij hebben een héél veilig, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en leuk helium ballonnenpakket voor u uitgezocht voor op uw kinderfeestje. Deze kunt u hier bekijken en bestellen! In dit pakket zitten latex ballonnen en folie balonnen. Ook is er heliumgas bijgesloten. Ook zitten er stickers bij waarmee u de ballonnen geweldig kunt versieren.